Kral’ın Tecrübesi Masalı

 


Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde ormanda yaşayan bir aslan varmış. Bu aslanın adı Kral mış. Kral uzun yıllarca ormanın gerçek kralıymış. Ama artık çok yaşlanmış ve eskisi gibi hızlı, güçlü değilmiş. Bu durumda diğer hayvanların işine gelmiş ve aslanla sürekli dalga geçiyorlarmış. Aslansa bu duruma üzülüyor, güçsüz olsa bile hala zeki olduğunu söylüyormuş. Ama yinede hayvanları ikna edemiyormuş.

Günlerden bir gün hayvanlar kendi aralarında bir karar almışlar ve yeni bir kral seçmeye karar vermiş. Aslan bu duruma üzülse de elinden bir çare gelmiyormuş. Hayvanlar toplanıp yeni kralları olarak genç bir aslan seçmişler. Yeni kral güçlü, hızlı ama tecrübesizmiş. Ormana yapılabilecek herhangi bir saldırıda ormanı nasıl koruyabileceğini tam olarak bilmiyormuş. Ama yinede Kral’ın yerine geldiği için çok mutluymuş ve eski yaşlı kralı küçümsüyormuş. Zaman çok hızlı geçmiş ve bir gün kuşlar ormana bir çok sırtlanın gelmek üzere olduğunu haber vermişler. Bunu duyan yeni kral çok heyecanlanmış. Ne yapacağını nasıl bir önlem alacağını düşünmeye başlamış. Tabi bu durumu duyan hayvanlar kendi aralarında konuşmaya kaçışmaya başlamışlar. Yeni kral tahta çıkmış ve bütün hayvanları huzuruna çağırmış. Bir kaç dakika içinde ormanda ki bütün hayvanlar gelmiş ve korkak gözlerle yeni kralı dinlemeye başlamışlar. Fakat yeni kral ne söyleyeceğini, nasıl bir plan yapıp ormanı koruyacağını bilmiyormuş. “Arkadaşlar, çok korktuğunuzu biliyorum. Birlik olup o sırtlanları buradan göndermeliyiz. Bana biraz zaman verin” demiş. Hayvanlar daha çok korkmuşlar çünkü yeni kralın bu durumla baş edemeyeceğini anlamışlar. Aralarından zebrayı sözcü seçmişler, Zebra “Kralım bu işi en iyi eski kralımız Kral çözer. Evet o güçsüz ama çok zeki. Hemen bir planla hepimizi korur. Bu güne kadar sırtlan saldırılarında bir arkadaşımız bile zarar görmedi” demiş.

Yeni kral arkadaşlarının haklı olduğunu biliyormuş. Mecburen Kral dan yardım istemiş. Kral da orman ve hayvanların hatırı için hemen bir plan yapmış ve kısa sürede ormanlarını sırtlanlardan kurtarmışlar. Yeni kral eski kralı küçümsediği için pişman olmuş ve özür dilemiş. Ne kadar yaşlı olursa olsun tecrübenin her zaman işe yarayacağını anlamış. Kral da herkese yardım ettiği ve ormanı kurtardığı için çok mutluymuş. Masal da burada bitmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İyi kalp ve Kötü Kalp Masalı

Dinlemeden Yargılayan Balıkların Masalı